Nederlands Kamerkoor
23-mrt-23
Nederlands Kamerkoor

Persbericht: Weihnachts-Oratorium met Concerto Köln en Peter Dijkstra


Jauchzet, frohlocket! Ook dit jaar luidt het Nederlands Kamerkoor kerst feestelijk in met Bachs Weihnachts-Oratorium. Samen met het gerenommeerde barokensemble Concerto Köln geeft het koor onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra negen concerten in binnen- en buitenland. Het complete Weihnachts-Oratorium klinkt: van de feestelijke cantate voor Eerste Kerstdag tot die voor Driekoningen.

Uitvoerenden
Met steeds weer nieuwe topensembles, maar altijd onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra, verrijkt en verdiept het koor zijn blik op dit meesterwerk. Concerto Köln behoort al meer dan 30 jaar tot de absolute top van barokensembles. De rol van de evangelist wordt vertolkt door de Brit James Gilchrist, die van het oratoriumrepertoire zijn specialiteit heeft gemaakt. De Britse sopraan Louise Kemény neemt de sopraanpartij voor haar rekening en de Duitser Andreas Wolf is de bas. 
De befaamde Nederlandse countertenor Maarten Engeltjes vervult de altsolo's. Hij zei onlangs over dit werk: "In het Weihnachts-Oratorium draait alles om hoop. Hoop over de belofte van een nieuw leven. Hoop voor de mensheid. Dat wordt al uitgedrukt in ‘Nun wird mein liebster Bräutigam’, het recitatief dat ik aan het begin van het eerste deel zing. Ik ben me heel bewust van die woorden."  

Tournee in binnen- en buitenland 
In Nederlands klinkt het Weihnachts-Oratorium in drie van de mooiste kerken van Nederland: de Grote Kerk in Naarden, de Grote of St. Gudulakerk in Lochem en de Pieterskerk in Leiden. Concerten in Kerkrade, Amsterdam en Utrecht maken de Nederlandse tournee compleet. De buitenlandse concerten zijn in Duitsland (Braunschweig en Keulen) en in de prestigieuze Liszt Academy in Boedapest, Hongarije.


Programma


Johann Sebastian Bach Weihnachts-Oratorium BWV 248 (cantate 1-6)

Uitvoerenden
Nederlands Kamerkoor
Concerto Köln
Peter Dijkstra chef-dirigent

Solisten
Louise Kemény / Hannah Morrison (Keulen) sopraan
Maarten Engeltjes countertenor
James Gilchrist / Tilman Lichdi (Keulen) tenor
Andreas Wolf bas

Concertagenda


Donderdag 14 december, 19.30
Theater Kerkrade - Kerkrade
Vrijdag 15 december, 19.30
Muziekgebouw aan 't IJ - Amsterdam
Zaterdag 16 december, 19.30
Grote Kerk - Naarden
Zondag 17 december, 16.30
Sint-Martinuskerk - Braunschweig (Duitsland)
Dinsdag 19 december, 19.30
Grote of Sint-Gudulakerk - Lochem
Woensdag 20 december, 19.30
TivoliVredenburg - Utrecht
Vrijdag 22 december, 19.30
Liszt Academy Concert Centre - Boedapest (Hongarije)
Zaterdag 23 december, 19.30
Pieterskerk - Leiden
Vrijdag 29 december, 19.00
Philharmonie - Keulen

Over Concerto Köln


Een gepassioneerde uitvoeringsstijl en een onverzadigbare behoefte om zich in onbekend gebied te wagen zijn de handelsmerken van Concerto Köln. Al ruim 30 jaar staat het orkest met een onderscheidend geluid tussen leidende ensembles met een historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. Concerto Köln speelt regelmatig op gerenommeerde festivals en in muzikale hoofdsteden in de wereld en staat synoniem voor uitstekende interpretaties van oude muziek. Tegelijkertijd behouden ze de diepe wortels in de muzikale wereld van Keulen. Projecten met bijvoorbeeld het Chor des Bayerischer Rundfunks, het Norddeutscher Rundfunk Chor, het Chorwerk Ruhr en het Zweeds Radiokoor laten zien hoe zeer Concerto Köln gewaardeerd wordt in samenwerkingen met vocale ensembles. Ga naar de complete biografie.

Noot voor redactie, niet voor publicatie


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pauline Hunse via 030 230 30 22 of pauline.hunse@nederlandskamerkoor.nl.
Facebook Facebook
Twitter Twitter
Nederlands Kamerkoor Website Website
Pinterest Pinterest
Het Nederlands Kamerkoor wordt ondersteund door:
Podium Kunsten Logo Gemeene Utrecht Logo Fonds voor Cultuur Participatie VSB Fonds Logo
Nederlands Kamerkoor | Doelenstraat 46 | 3512 XJ Utrecht | +31 (0)30 - 230 3020
nederlandskamerkoor.nl

Deze e-mail is gestuurd aan: redactieparkstad@mgl.nl
Afmelden - Gegevens aanpassen