Nederlands Kamerkoor
23-mrt-23
Nederlands Kamerkoor

Persbericht: Zes Utrechtse levensverhalen vormen basis voor nieuw requiem


Op zondag 5 november brengen het Nederlands Kamerkoor, Insomnio en Zangschool Utrecht bijzondere levensverhalen tot klinken in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Documentairemaker Ellen Blom legde de levensverhalen van zes bewoners uit verschillende Utrechtse buurten vast, ieder met een andere (geloofs)overtuiging, achtergrond en levenspad. Deze verhalen zijn de basis voor het nieuwe requiem Waarheen leidt de weg?. De uitvoering van dit requiem – die de afsluiting van de week van Allerzielen vormt - brengt beeld, verhaal en muziek samen.

Zes levensverhalen
Hoessein verloor zijn zoon in het kalifaat - voor Hoessein een teken dat Allah hem op de proef stelt. Corrie gelooft dat haar ziel kan groeien door goed te doen en dat zij verschillende fasen moet doorlopen om God te mogen ontmoeten. Een vrouw geeft na een lange gevangenisstraf haar leven opnieuw vorm. Wanneer is zij genoeg gestraft? Deze en drie andere opmerkelijke Utrechtse levensverhalen zijn op muziek gezet door vier hedendaagse gerenommeerde componisten. Het resultaat is een requiem: de traditionele herdenkingsmis in een modern jasje. De verhalen en de muziek vormen samen een unieke muzikale vertelling over leven en dood, hoop en angst, schuld en bevrijding.

Utrechts Requiem
Waarheen leidt de weg? is een initiatief van Ellen Blom. Het requiem wordt uitgevoerd door Insomnio en het Nederlands Kamerkoor, in samenwerking met Stut Theater, Zangschool Utrecht en de zes hoofdpersonen. De compositie is geschreven door Joost Kleppe, Willem Wander van Nieuwkerk, Gábor Tarján en Anke Brouwer, op een libretto van Herman van Tongerloo. De uitvoering wordt omlijst door een randprogrammering met lezingen, optredens van wijkkoren en een Allerzielen-markt in de foyer van TivoliVredenburg. De bijzondere productie dient als voorspel op Ellen Bloms aanstaande documentaire, met als doel om verschillende overtuigingen en groepen bij elkaar te brengen. Bezoekers kunnen daarom een extra kaartje kopen dat gedoneerd wordt aan De Tussenvoorziening, daklozenopvang in Utrecht.

Programma


Utrechts Requiem: Waarheen leidt de weg? 
Compositie door Willem Wander van Nieuwkerk, Joost Kleppe, Gábor Tarján en Anke Brouwer.

Libretto door Herman van Tongerloo

Uitvoerenden


Nederlands Kamerkoor
Insomnio
Ulrich Pöhl dirigent
Stut Theater
Kinderkoor van Zangschool Utrecht

Zondag 5 november, 15.00
TivoliVredenburg - Utrecht
Vanaf 13.00 uur vindt op de Rabo Open Stage, in de centrale hal van TivoliVredenburg, een randprogramma plaats met diverse reflecties, lezingen en optredens. 
 
Kijk voor meer informatie op www.nederlandskamerkoor.nl/utrechtsrequiem

Noot voor de redactie, niet voor publicatie


Voor meer informatie en perskaarten kunt u contact opnemen met Pauline Hunse via pauline.hunse@nederlandskamerkoor.nl of 030 230 30 22. Interviews met de betrokken professionals zijn bespreekbaar. Quotes en portretten van de hoofdpersonen zijn op aanvraag beschikbaar.
Facebook Facebook
Twitter Twitter
Nederlands Kamerkoor Website Website
Pinterest Pinterest
Het Nederlands Kamerkoor wordt ondersteund door:
Podium Kunsten Logo Gemeene Utrecht Logo Fonds voor Cultuur Participatie VSB Fonds Logo
Nederlands Kamerkoor | Doelenstraat 46 | 3512 XJ Utrecht | +31 (0)30 - 230 3020
nederlandskamerkoor.nl

Deze e-mail is gestuurd aan: jettienijenhuis@gmail.com
Afmelden - Gegevens aanpassen