Nederlands Kamerkoor.  |   bekijk de online versie
 
 
nederlands kamerkoor
Persbericht
23 mrt 2023
 
 
Reinbert de Leeuw leidt Nederlands Kamerkoor en Holland Baroque in Johannes-Passion
 
 
Van 10 tot en met 18 maart leidt Reinbert de Leeuw het Nederlands Kamerkoor en Holland Baroque in Bachs Johannes-Passion. De samenwerking is een vervolg op het overweldigende succes van de Matthäus-tournee in 2016. ''Subliem", schreef De Volkskrant. Reinbert de Leeuw zei over zijn interpretatie van de Johannes-Passion: ''De kernvraag is: hoe laat je iedere noot een zo zinvol mogelijk onderdeel zijn van het verhaal?'' Met de samenwerking gaat niet alleen Reinbert de Leeuws wens in vervulling, maar ook die van vele Bach-liefhebbers. 
 
De Johannes-Passion volgens Reinbert de Leeuw
 
Reinbert de Leeuw, oprichter van Asko|Schönberg, wordt nationaal en internationaal gewaardeerd als groot kenner en pleitbezorger van hedendaagse muziek. Zijn interpretatie van de Matthäus-Passion werd lovend ontvangen: De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw, de documentaire van Cherry Duyns over de uitvoeringen, trok volle zalen en ontving de Kristallen Film-prijs. 

Over zijn interpretatie van de Johannes-Passion zei De Leeuw: "Het accent ligt, net als twee jaar geleden bij de Matthäus, op dat we volledig vanuit de tekst werken. De kernvraag is: hoe laat je iedere noot een zo zinvol mogelijk onderdeel zijn van het verhaal?"
De Johannes-Passion klinkt zeven keer in zalen door heel Nederland.
 
 
 
Programma
 
 
Johann Sebastian Bach Johannes-Passion BWV 245

Uitvoerenden
Nederlands Kamerkoor
Holland Baroque
Reinbert de Leeuw dirigent

Solisten
Joanne Lunn sopraan
Benedikt Kristjánsson evangelist
Andreas Wolf Christus (m.u.v. 17 en 18 maart)
Dominik Wörner Christus (17 en 18 maart)
Tim Mead Countertenor
Anders Dahlin tenor
Tobias Berndt bas
 
Concertagenda
 
 
Za. 10 maart, 20:15 uur
De Oosterpoort - Groningen (uitverkocht)

Zo. 11 maart, 20:15 uur
Muziekgebouw aan 't IJ - Amsterdam (uitverkocht)

Di. 13 maart, 20:00 uur
Grote Kerk - Zwolle (uitverkocht - wachtlijst)

Wo. 14 maart, 20:15 uur
TivoliVredenburg, Grote Zaal - Utrecht (uitverkocht)

Vr. 16 maart, 20:00 uur
Musis, Parkzaal - Arnhem (uitverkocht)

Za. 17 maart, 20:15 uur
Muziekgebouw aan 't IJ - Amsterdam (uitverkocht)

Zo. 18 maart, 14:15 uur
Zuiderstrandtheater - Den Haag (uitverkocht)
 
 
 
 
 
Over Reinbert de Leeuw
 
''Het moet zoals ik in mijn hoofd heb, het kan niet anders''

Reinbert de Leeuw werd geboren in Amsterdam en studeerde piano en muziektheorie aan het Amsterdamse Conservatorium, gevolgd door een studie compositie bij Kees van Baaren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Nationaal en internationaal wordt hij gewaardeerd als groot kenner en pleitbezorger van hedendaagse muziek.
 
 
Over het Nederlands Kamerkoor
 
Het Nederlands Kamerkoor behoort al 80 jaar tot​ de wereldtop. Het staat vanaf het prille begin bekend om zijn avontuurlijke en vernieuwende koers: met het uitzetten van opdrachten aan grote componisten en jong talent, met de ontwikkeling van nieuwe vormen, en met spannende samenwerkingen. Het koor wordt geroemd door critici in binnen- en buitenland: “Het Nederlands Kamerkoor blijkt voor de koormuziek wat het Concertgebouworkest is voor de orkestmuziek: een toonaangevend topensemble”, aldus de Volkskrant (2016). Sinds 2015 is Peter Dijkstra chef-dirigent van het koor. Ga naar de complete biografie.
 
 
 
 
Over Holland Baroque
 
Holland Baroque is de winnaar van de Edison Klassiek Publieksprijs 2017. Samen met Eric Vloeimans kregen ze de prijs voor het album Carrousel. De wereld van barokmuziek is een goudmijn voor componisten, avant-gardisten, avonturiers en realisten. In deze weelde beweegt Holland Baroque. Ga naar de complete biografie
 
 
 
Noot voor redactie, niet voor publicatie
 
 
Voor meer informatie, perskaarten of interviewverzoeken kunt u contact opnemen met Pauline Hunse via pauline.hunse@nederlandskamerkoor.nl of 030 230 30 22. 
 
 
Volg het Nederlands Kamerkoor:
Het Nederlands Kamerkoor wordt ondersteund door:
 
fb   pin   tw   yt
 
Ministerie OCW   Gemeente Utrecht
 
www.nederlandskamerkoor.nl
deze e-mail is gestuurd aan: publiciteit@nederlandskamerkoor.nl
afmelden - gegevens aanpassen