Nederlands Kamerkoor.  |   bekijk de online versie
 
 
nederlands kamerkoor
Persbericht
23 mrt 2023
 
 
PERSbericht: 150 Psalms naar Klarafestival Brussel
 
 
Na het Festival Oude Muziek Utrecht en het White Light Festival in New York, doet 150 Psalms het Brusselse Klara Festival aan onder de naam The Psalms Experience (20-22 maart). Tijdens het festival klinken in zes concerten 75 psalmzettingen van 75 verschillende componisten, door afwisselend het Nederlands Kamerkoor, The Tallis Scholars en Det Norske Solistkor. Een parallelprogrammering met debatten en lezingen plaatst de thematiek van de psalmen midden in de actualiteit. 

150 Psalms
De psalmen gaan over vluchtende volkeren, onrechtvaardige leiders en machtsmisbruik. 150 Psalms beschouwt daarom de psalmen – 3000 jaar oud – als een spiegel van de huidige maatschappij. In Brussel klinken op drie achtereenvolgende avonden twee concerten in het hart van de stad: in cultureel centrum Flagey en in de Abdij Ter Kameren.

Parallelprogrammering: debat en reflectie 
Op 17 maart spreekt Karen Amstrong, vermaard denker op het gebied van religie, met David Van Reybrouck over verschillende thema’s rondom de psalmen: eigenliefde, bedachtzaamheid, lijden, vreugde en mededogen. Naast deze lezing vindt er op iedere dag voor het eerste concert een debat plaats over de betekenis en relevantie van de psalmen vandaag de dag, met opiniemakers en een topjournalist als moderator.

Klarafestival 
Het Klarafestival vindt sinds 2014 jaarlijks plaats in maart. Op verschillende locaties in Brussel, maar ook in Antwerpen en Brugge, programmeert het festival actuele en avontuurlijke voorstellingen en concerten met internationale uitstraling, voor een zo groot en divers mogelijk publiek. Alle aspecten van het muziekleven komen aan bod: concerten, muziektheater, multidisciplinaire voorstellingen en opera. De aansluiting bij andere kunstvormen wordt bewust gezocht. www.klarafestival.be
 
Kijk voor meer informatie op www.150psalms.com
 
 
 
Uitvoerenden
 
 
Nederlands Kamerkoor o.l.v. Peter Dijkstra 
The Tallis Scholars o.l.v. Peter Phillips
Det Norske Solistkor o.l.v. Grete Pedersen

 

 
Concerten
 
 
20 maart 2018, 20.00 - Flagey
Nederlands Kamerkoor - Spiegel voor de Maatschappij
20 maart 2018, 22.00 - Abdij ter Kameren
Det Norske Solistkor - Op de Vlucht
21 maart 2018, 20.00 - Flagey 
Det Norske Solistkor - Levensweg
21 maart 2018, 22.00 - Abdij ter Kameren
22 maart 2018, 20.00 - Flagey 
22 maart 2018, 22.00 - Abdij ter Kameren

Op iedere concertdag vindt er om 18.30 een debat plaats in Flagey. Kijk voor de complete programmerning van The Psalms Experience op www.klarafestival.be

 

 
 
 
 
 
Biografie Nederlands Kamerkoor
 
Het Nederlands Kamerkoor behoort al 80 jaar tot​ de wereldtop. Het staat vanaf het prille begin bekend om zijn avontuurlijke en vernieuwende koers: met het uitzetten van opdrachten aan grote componisten en jong talent, met de ontwikkeling van nieuwe vormen, en met spannende samenwerkingen. Het koor wordt geroemd door critici in binnen- en buitenland: “Geweldig zingend Kamerkoor is behalve origineel ook relevant bezig”, aldus het NRC Handelsblad (2019). Sinds 2015 is Peter Dijkstra chef-dirigent van het koor.
 
 
 
 
Noot voor redactie, niet voor publicatie
 
Beeldmateriaal is te downloaden via de deze link. Voor interviewaanvragen en perskaarten kunt u contact opnemen met Joost Verheggen, joost.verheggen@nederlandskamerkoor.nl of +31 (0) 30 - 230 30 22. 
 
 
Volg het Nederlands Kamerkoor:
Het Nederlands Kamerkoor wordt ondersteund door:
 
fb   pin   tw   yt
 
Ministerie OCW   Gemeente Utrecht
 
www.nederlandskamerkoor.nl
deze e-mail is gestuurd aan: jettienijenhuis@gmail.com
afmelden - gegevens aanpassen