Nederlands Kamerkoor
18-jun-24
Nederlands Kamerkoor

Persbericht: 150 Psalms naar prestigieuze White Light Festival (New York City)


Na een fantastische eerste editie van 150 Psalms tijdens het Festival Oude Muziek in Utrecht, gaat het project onder de naam The Psalms Experience naar New York. The Psalms Experience wordt een van de hoogtepunten van het gerenommeerde White Light Festival, georganiseerd door het Lincoln Centre. Van 1 tot en met 11 november presenteren het Nederlands Kamerkoor, The Tallis Scholars, Det Norske Solistkor en The Choir of Trinity Wallstreet alle 150 psalmen, getoonzet door 150 verschillende componisten. Naast het White Light Festival doet 150 Psalms ook het Klara Festival in Brussel aan, in maart 2018.

Directeur Tido Visser van het Nederlands Kamerkoor: “Het is fantastisch om op dit grensverleggende festival zo’n prominente plek te mogen innemen. Dat een Nederlands gezelschap die eer krijgt is uniek. Het festival verkent de kracht van kunst om een nieuwe blik te werpen op ons innerlijke leven. 150 Psalms doet precies dat: het verbindt maatschappij en kunst, in de wetenschap dat de psalmen weliswaar 3000 jaar oud zijn, maar nog steeds een grote actuele waarde hebben. Dat was een belangrijke reden voor Lincoln Center om 150 Psalms te programmeren.”

De pers reageerde enthousiast op de première van 150 Psalms:
 
★ ★ ★ ★'”150 Psalms haakt geslaagd in op actualiteit” – Mischa Spel, NRC
★ ★ ★ ★ “Afwisseling van koren geeft psalmenfeest dimensie” – Frederike Berntsen, Trouw

Over 150 Psalms
De psalmen gaan over vluchtende volkeren, onrechtvaardige leiders en machtsmisbruik. 150 Psalms beschouwt daarom de psalmen – 3000 jaar oud – als een spiegel van de huidige maatschappij. Tijdens 150 Psalms klinken twaalf concerten door initiator het Nederlands Kamerkoor en drie andere topkoren: The Tallis Scholars, The Choir of Trinity Wall Street en Det Norske Solistkor. De 150 psalmen klinken in toonzettingen van 150 verschillende componisten: van Josquin tot Rossi, van Gretchaninov tot Schumann. Tijdens het White Light Festival vinden de concerten plaats op verschillende locaties in het centrum van New York. Alle concerten worden voorafgegaan door een inleiding, waarin de thematiek van de psalmen wordt toegelicht.

Kijk voor alle informatie op www.150psalms.com / www.whitelightfestival.org 

Uitvoerenden


The Tallis Scholars o.l.v. Peter Phillips
Det Norske Solistkor o.l.v. Grete Pedersen
Choir of Trinity Wall Street o.l.v. Julian Wachner
Nederlands Kamerkoor o.l.v. Peter Dijkstra

Deelnemende festivals


1-2 september 2017: Festival Oude Muziek (TivoliVredenburg, Utrecht) Geweest
1-11 november 2017: White Light Festival (Lincoln Center, New York City)
20-22 maart 2018: Klarafestival (Flagey, Brussel)

Noot voor de redactie, niet voor publicatie


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pauline Hunse via pauline.hunse@nederlandskamerkoor.nl of 030 230 30 22. Interviews met conceptontwikkelaars, opdrachtcomponisten en uitvoerenden zijn bespreekbaar. 
Facebook Facebook
Twitter Twitter
Nederlands Kamerkoor Website Website
Pinterest Pinterest
Het Nederlands Kamerkoor wordt ondersteund door:
Podium Kunsten Logo Gemeene Utrecht Logo Fonds voor Cultuur Participatie VSB Fonds Logo
Nederlands Kamerkoor | Doelenstraat 46 | 3512 XJ Utrecht | +31 (0)30 - 230 3020
nederlandskamerkoor.nl

Deze e-mail is gestuurd aan: jettienijenhuis@gmail.com
Afmelden - Gegevens aanpassen